Shop Online Kami

Jom Shopping ON9, Kami dropship kepada anda Tanpa perlu anda datang kepada kami. Free Info untuk anda hubungi kami 014-9114948 / 017-7991994

Jumaat, 30 Disember 2016

Perjalanan kehidupan 2016

Teka teki cerita kehidupan sepanjang perjalanaan pada tahun 2016, Penuh dengan pelbagai jenis lakaran cerita baik suka dan duka..
Alhamdulliah pelbagai versi sebenarnya apapun beberapa lakaran telah saya capai daripada 10..lakaran hanya 4 sahaja tidak dapat saya capai dengan jayanya.. Insayaallah akan saya capai pada tahun 2017...mudahaan ianya dapat menjadi sebuah kejayaan yang penuh makna dalam kehidupan saya.. Seterusnya...

Isnin, 10 Oktober 2016

Suka-Suka Berniaga SATE KEBAB AKMAL SEKOLAH

Bersantai-santai kadang kala ianya boleh mendatangkan hasil sebenarnya.
Bila dah mula mesti akan susah nak berhenti betul tak??
Bergitulah Penangan menjual #satekebabakmal ramai tak menyangka 
dengan rasa sedap superdelicious ianya akan memastikan customer tu 
datang mencari sipenjualnya dengan rasa "pastinya membangkit rasa 
ingin cuba lagi" akan timbul pada diri customer tu sendiri.

Sedikit coretan mengenai SATE KEBAB AKMAL Perasa AYAM
> ianya didatangkan dengan 3 jenis perasa
  1. PEDAS
  2. BERYANI
  3. LADA HITAM
>  1Pekat ada 20 btg 

Harga pengenalan 1pkt RM16 
Harga promosi 3pkt RM45
**Tidak termasuk Kos penghantaran**

Mungkin ada yang berminat Untuk cari duit tepi betul tak??
Jom terus whatspp saya 0149114948/0177991994
saya sedia melayan anda


 


Khamis, 21 Julai 2016

FREE!!! Satay Ikan ® Lochking

Keunikan Satay Ikan @ Locking Terengganu🍡🍡
Suatu Ketika dahulu Masa zaman sekolah, Nak makan #satayikan memang sangat senang..
Mereka Jual Naik Basikal je.. Masa tu
Mereka Dok Tunggu depan pintu masuk sekolah ..
Dah lah masa tu serba serbi Murah, 2batang 10sen ….Percaya Tak??
Sekarang mana dapat dengan harga segitu… huhuhu
Untunglah kalau dapat… Ya tak?...
Kalau ingat time tu… Cerita ini lebih kurang sama Macam Sipenjual Aiskrim Tapi Versi Naik Motor sekarang ini
Eheheeh…
…..
Bila dok bakar Satay ikan ini, kita punyalah beriya cerita kat anak-anak diorang gelak je… Cakap kita ini buat lawak…Macam kt MAHARAJA LAWAK DI ASTRO je..katanya
…..
Oklah ...
Baru-baru ini balik terengganu jalan-jalan kat Batu 6, saya tunjuk sendiri
macamana mereka menjual, dan bakar satay ikan dekat atas MOTOR…
Versi naik Basikal masih ada jual
Cuma masih belum jumpa lagilah kalau Balik terengganu.
……
Memang TERUJA mereka tengok semua nak dibelinya… Lepas tu mereka cakap SEDAP Sangat..
Bila Makan PANAS-Panas!!!..
Padahal hari-hari dok bakar depan kedai #Medanselerapeladangkulai.
Sebab #SayaJual baik yang Belum Masak dengan dah Masak…
……
Alhamdulillah Semperna bulan Syawal ini.. Ramai juga yang Nak hidangkan Satay ikan untuk tetamu
baik dalam majlis Maharaban atau Rumah Terbuka @ open house
Dimana pihak kami ada menyediakan beberapa pakej
Macamana Nak tahu senang je ???

Apa kata, kauorg angkat Tel terus
Whatspp/SMS/Telegrem kepada saya,
Just Taip 📱📱📱
NAK SATAY IKAN - 0149114948/0177991994
NAK SATAY IKAN - 0149114948/0177991994
NAK SATAY IKAN - 0149114948/0177991994
Saya Faiziah, sedia membantu anda untuk menambahnilai kehidupan anda seharian dan memberikan perkhimatan terbaik dalam penyedianan menu yang VERY Super DELICIOUS kepada Keluarga TERCINTA.
#syukurselalu #sayajual #bisness #bisnesson9
#berikanmasa #bazar #bazarpaknil
#iejafaiziah #moodrepulik
#frozenpastrychefskitchen

Isnin, 23 Mei 2016

Coretan Alkisah SiPemberi Kepada Lelaki tua Sibuta

JOM baca sampai Habis➡➡

Mengimbau detik-detik perjalanan bertugas sebagai #crewsehatisejiwa di Kuala lumpur
pelbagai pengalaman yang dialami, Bila berjalan ke negeri orang pasti akan terjumpa @ terlihat
Aksi atau gelagat yang benar-benar luar dari kotak fikiran saya.
antara yang saya sendiri jumpa..
Semasa perjalanan dari Hentian TBS terpadang seorang lelaki Tua Sibuta bersama dengan seorang anak kecil lelaki
dalam hati mula terdetik.. Kenapa pagi-pagi dengan keadaan sejuk mereka berdua duduk dekat sini…..
Tak ada tempat tinggal ke.. Lama juga aku merenung lalu aku menyeluk kocek ada sekeping note Merah..
sambil meletakkan ke tangan lelaki tersebut dan lelaki tersebut berkata ' Semoga segala urusan anak dipermudahkan
oleh allah.. Terima kasih berbanyak ya...'
tiba-tiba setitik mutiara putih jatuh kepipi.. "dalam hati terdetik lagi Ya allah jika ini pemberiaan ku yang paling bermakna
buat Lelaki Tua tadi kau permudahkan segala urusan ku dan kau angkatkan segala bebanan dihati ku ini untuk selamanya"
Alhamdulillah
Masa tu teringat kata Teman #Crewsehatisejiwa #teamjutawanderma
Ingatlah jika allah uji kita sebenarnya dia sayang sangat dan kasih serta rindu kat kita
Dia nak dengar kita mintak serta merayu dengan dia.. Sebab ""ALLAH MAHA PENDENGAR"" & MAHA MEMBERI""
Kalau kau tengah hidup susah ada orang jauh lebih susah dari kau.
Kalau kau tengah tidak berduit ada orang tengah langsung tidak berduit.
Kalau kau tengah tidak ada makan ada orang lagi langsung tak makan..sanggup kutip sisa makanan di tepi tong sampah lagi dan tempat lain2
ooo Tidak berjurai air mata.. Walaupun aku seorang wanita hati aku ini bukan lah kuat sangat .. Jangan cakaplah
air mata berjurai macam apa time tu.. Melalak dibuatnya..
Rasa semua bebanan dipikut terlerai semua aku luahkan biarlah orang nak cakap apa..
Bersambung ………….

Sabtu, 14 Mei 2016

IDEA PERNIAGAN PADA BULAN PUASA

Sedang mencari IDEA untuk menambah duit kocek dimusim perayaan....
✳Okkk!! Disini ada berberapa jenis perniagaan yang anda boleh lakukan start Dari sekarang Dan ianya boleh diteruskan walaupun ianya sudah selepas Raya.....
Bak kata perpatah hari- hari raya gitu..♥♥♥

Ramai yang dah ambil peluang ini sebenarnya.Tapi ada juga yang hanya melihat sahaja
✖✖ Bak kata org wait And See je..ya...ehehheh

✴✴Cuba bayangkan kalaulah keuntungan sekitar RM5.00 - RM10.00 setiap satu unit untuk anda bukankah nilainya tu terlalu besar bagi yang saja-saja je berniaga sedangkan ianya ambik order Dari rakan-rakan je!!! rugi tak buat....

Berikut adalah senarai perniagaan yang benar-benar ada sambutan luar biasa dimusim bulan puasa..

Antara perniagaan menjadi sambutan hangat :O
➡Bisness Jual Kuih ♥♥
cara nak jual... Macamana tu...senang
Promosi Dari rakan sekitar tempat kerja pun boleh Kalau 1kepala ambik sampai 2-3balang keuntungan sekitar rm15.00 , tetapi kalau yang ambik lebih Dari 10orang dah rm150.00 Siapa nak bagi!!! ....betul tak??

kejap banyak lagi yang belum kita tau...
selain jual sekitar kawan kalau nak jadi dropship pun boleh juga amatlah dialukan oleh onwer Produk tersebut.

➡Berniaga BAJU & TUDUNG♥♥
woi inilah Produk yang paling laku keras sebab ada je reka bentuk baru yang nak dipergayakan bersama dengan baju..Bak kata orang nak kelihatan elegant gitu Siapa yang cantik mestilah ada.... kelas gitu♥♥♥
layankan keuntungan sekitar RM5 @ RM10 atau lebih mesti ianya memberi pendapatan lebih luar biasa untuk anda.. wah makin Tabahlah duit kocek gitu...

➡Produk Ready Made Seperti Frozen♥♥
Kuih muih / Kambing perap  / Ayam perap / Sate Kebab / Satay Ikan Terengganu
Bagusnya bagi ibu yang berkerja mereka tidak Mempunyi masa secukupnya untuk menyediakan makanan, kalau boleh mereka nak Segera je. Sekali sekala mengubah Selera tekak gitu.

apa lagi jom cepat serbu kami ..

014-9114948/017-7991994
atau terjah FB kami utk tahu dgn lebih lanjut
@ieja faiziah

Khamis, 12 Mei 2016

Jana duit kocek dengan jadi dropship sahaja

Niat untuk menjana pendapatan dengan menjadi dropship sahaja bukanlah satu perkara yang biasa orang lakukan.
Dengan Jana pendapatan berdasarkan komisen sekitar
RM5 hingga RM10 shj atau lebih daripada 1 item kalau ada yang bijak untuk capai target luar biasa pasti akan ada hasilnya.

banyak testmonie yang Jana pendapatan sekadar part time boleh Jana sekitar rm1k -  5k sebulan...

jom terjah kami untuk selanjutnya

hubungi 014-9114948/017-7991994

Ahad, 14 Februari 2016

Pemborong dan pembekal Sate Ikan Lokching diJohor

SATAY IKAN LOKCHING DIJOHOR

Melayan tekak orang pantai timur, terubat rindu bagi mereka yang merantau jauh bagi mengubat rindu Kedai comel kami di D'mart Peladang kulai johor menjadi pembekal dan juga pemborong SATE IKAN LOKCHING didatangkan khas dari negeri TERENGGANU.

Benar-benar cukup dengan rasa ikan berserta SOS pedas serta juga SOS manis diberi secara percuma kepada anda. Kami mencari mereka yang berminat berniaga SATE IKAN Lokching boleh beli secara borong dengan harga menarik serta mampu milik.

Konsep mudah untuk berniaga dimana-mana sahaja.

1- Boleh bakar guna arang / eletrik / gas.
2- Ramai perminat
3- Keuntungan diluar jangkaan
4- Mudah peryediaan

Harga borong dan juga runcit turut disediakan
untuk lebih lanjut sila hubungi kami
Cawangan Kulai 014-9114849 / 017-7991994
Cawangan Terengganu 019-9812090


Kredit Gambar Customer Tegar Kami Dimedan selera Peladang Kulai

Jika Dikelantan atau terengganu Mereka berniaga menggunakan Motor sahaja

Pack Khas kepada pemborong dan juga pengedar kami.

Khamis, 11 Februari 2016

Kehidupan

Permulaan 2016 yang bergitu mencabar sebenarnya. Jika dilihat dengan mata kasar ianya benar menyakitkan. Maka isilah SABAR perlu ada dalam diri serta KUAT menempuhi ujian hidup.
Bangkitlah Wahai @iejafaiziah sesungguhnya ujian Dari Allah tu indah sebenarnya.

Kau pernah kalah
Kau pernah tewas
kau pernah menagis
kau pernah ketawa
bangkitlah... disetiap ujian ada kemanisan akan kau terima..

bersambung..

Isnin, 4 Januari 2016

Kes Jimat Cermat dengan buat Bisness parttime

Menjejak masa 2016!!!
Era bermulanya hari-hari panas dipoket seluar para ibu Dan juga bapa...Anak-anak bersekolah pelbagai persiapan perlu disediakan.. Kos serta keperluan semakin melambung tinggi...Bagi yang gaji sekadar cukup-cukup makan akan mula berat menarik nafas sedalamnya...
Zaman yang memerlukan kerja lebih masa..bagi menambah duit poket..Ada yang kerja part-time ada yang sanggup ambil upah membuat pelbagai jenis kerja..asalkan ianya dapat membantu menjana pendapatan keluarga.
Zaman Era bisness kecilan semakin ramai melakukannya tidak kiralah sekadar berniaga burger hanya dihadapan Rumah atau apa-apa sahaja asalkan ianya meringankan segala bebanan yang dipikul..
Terpaksa dengan redha segalanya perlu dilakukan dengan seBijaknya ..

Jejak-Jejak kaki siUsahwan #Satekebabakmal melangkah setapak demi setapak memberi peluang kepada usahawan untuk menjana pendapatan yang sangat lumayan dan tetap..
Ianya sangat mudah serta memberi peluang yang tidak diberikan dari orang lain.
~ Untung bersih 100% milik anda.
~ Konsep yang sangat mudah
~ Marketing luar biasa
~ Konsep jualan open dan mampu milik terus kepada pelangan..

Jejak-Jejak kaki usahawan tegar #Satekebab
hubungi kami untuk lebih lanjut
014-9114948   /  017-7991994