Catatan

Tunjukkan catatan dari 2015

Berkhimat lagi #Crewsehatisejiwa SeminarIMKK2015

Imej
Bak kata Jutawan Mieza ....Tetiba rindu nak dgr dao cakap."Cuba tgk crew2 saya. Senyum saja. Mereka sudah diajar macam mana pasak senyum."inilah nikmat yang seringkali akan saya sangat-sangat rindui...
The power of sahabat
buat saya ternanti-nanti bilakah tiba seminar #DAzizanOsman adakah saya akan dipanggil untuk bertugas atau tidak?...
menyumbang tenaga kepada mentor kesayangan semua...Semangat berkerjasama walaupun penat mcmana sekali kepuasan tetap terpancar diwajah kami semua...ianya puas tetap puas...Bila berjumpa macam biasalah bukan gosip yang kami keutarakan tapi perkongsian tips Dan juga kejayaan dalam perniagaan...The power of syukur
Dengan merasakan diri tidak keseorangan rupanya.. Bila dh berkenalan mereka.. macam-macamlah idea yang datang... seronok sebenarnya ...inilah dinamakan #syukursangatBagi diri terasa baru dilahirkan kadang terasa diri seperti tidak berguna dimana Tiada sifat ....
The power of sabar ....
dalam menjalankan tugas diperingkat permulaan.…

Modal Kecil tapi Hasil Lumayan Perniagaan - Sate Kebab Akmal

Imej
'Modal kecil tapi Hasilnya Lumayan'
 Alhamdulillah dapat membantu mereka yang ingin menjana pendapatan secara sampingan walaupun masih terikat dengan perkerjaan.  Dalam keadaan Ekonomi yang penuh serba serbi meningkat dengan nilai kewangan yang tidak berapa nak sihat,  Ramai dikalangan kita mula mengeluh dan bertindak untuk  mencari kerja sampingan @ part time job.  Ada yang mula berniaga sampingan ditepi jalan dan juga ada yang sanggup menjual apa-apa  saja asalkan mendapat wang bagi menyara kehidupan seharian.
Sebenarnya Nak bagi tahu bahawa Sate Kebab Akmal Food telah memberi peluang kepada orang ramai yang ingin menjana pendapatan bagi memasarkan produk mereka dengan bergitu mudah sekali.  Pelbagai jenis peluang serta ganjaran yang diberikan kepada mereka berserta dengan package  yang paling mudah serta mampu milik untuk mereka yang baru ingin mencuba untuk berniaga secara kecilan.


----------------------------------------------------------------------------------------- 
k…

Sate Ikan Clear Stock #Johor

Imej
Musim cuti sekolah telah bermula, Bila sianak tinggal dirumah pelbagai plan siayah atau siibu untuk melayan kehendak anak2. Ada setengah majlis tunang mahupun kahwin turut mencari menu yang lain daripada yang lain.Promo Sate Ikan dengan set hidangan luar biasa
Sos Manis atau Sos Pedas. Akan menjadi hidangan mereka yg luar biasa.Promo Hidangan siap bakar turut disediakan
Promo Harga Niaga serendah 100 cucuk RM 20shjBerminat boleh hubungi
014-9114948 #CawanganKulai johor
017-7991994
019-9812090 #CawanganTerengganu

MARINE ESSENCE SHAMPOO JOHOR KULAI

Imej
Masalah besar betul-betul masalah besar bagi kaum wanita terutamanya
Kesan rambut bila mula gugur amat memberi kesan mendalam bagi setengah wanita.Bagi mereka yang sangat mengambil berat menjaga kecantikan dari luaran.Bukan itu sahaja kesan kepala kelemumur dan kulit kepala berkuping2 banyak memberi padangan yang negetif kepada orang ramai yang melihatnya. Buat pertama kali saya sendiri telah mengunakan produk ini selama lebih setahun benar-benar merasa puas hati ianya sangat berbaloi mengunakannya benar-benar save duit tanpa perlu membeli banyak produk untuk melawat rambut. Kebaikan luar biasa serta khasiatnya untuk melembabkan kulit, mencerahkan pigmentasi,antibakteria, memperbaharui sel kulit, sesuai untuk semua jenis kulit, tidak mengeringkan kulit, pelembab kulit yang terbaik, dan merangsang sel-sel kulit yang bermasalah. Amatlah membuatkan saya BERANI RECOMMEND kepada anda semua, Jom kita lihat MANFAATnya.
MANFAAT SHAMPOO MARINE ESSENCE 1. Tanggalkan Kelemumur yang kritikal 2. Ra…

Cup Cake paling Murah RM1je

Imej
Resepi Asli dari Tepung Kek Coklat Moist keluaran daripada usahawan hebat Meija. Banyak membantu usahawan diluar sana dalam penyediaan kek yang lazat serta mudah penyediaannya.
lengkap dengan topping dan juga hiasan serta ianya boleh dibakar atau dikukus. Bagi yang berminat ingin mencuba atau ingin berniaga mengunakan tepung kek ini boleh hubungi kami★*************************************★
#CawanganKulai / 014-9114948/017-7991994
#CawanganTerengganu 019-9812090

Restock Lagi Cheese Powder Johor

Imej
Menjadi kegilaan ramai Cheese Powder semakin menjadi tumpuan ramai.  Kami buka tumpuan kepada pemborong dan juga mereka yang ingin berjinak untuk berniaga  secara kecilan bagi menambah duit poket harian. Alhamdulillah sambutan luar biasa daripada pengemar Cheese powder kami dalam kategori HOMEMADE hasil air tangan sendiri katanya. Mendapat permintaan luar biasa khasnya dinegeri johor. Ada yang cakap 'BELI KT LUAR TAK SAMA' dgn produk kami.
************************************************ Package Usahawan Pemborong ~ Min Order :- 20pkt Keatas RM140.00
Package Usahawan pengedar ~ Min Order :- 10pkt Keatas RM80.00
Harga Market :- RM12.00 - 10.00
Jika berminat membeli secara Pukal (KG) turut disediakan  harga boleh dirunding terus kepada kami.



************************************************ Hubungi Kami :-
#Cawangan Kulai 014-9114849 / 017-7991994 #Cawangan Terengganu 019-9812090
Like Page #kambingperapterenganu #

Coretan Cinta Nikmat Mudahnya Berniaga

Imej
Salam Bahagia dan Manisnya sebuah kehidupan,  Rasa nikmat hanya ALLAH saja yang beri kepada hambanya. Tak semua akan rasa bahagia jika tiada rasa Nikmat BERSYUKUR dalam melakukan pelbagai benda dalam Nikmat KEHIDUPAN. Alhamdulillah sudah lebih setahun melangkah dalam dunia perniagaan pelbagai onak duri serta ranjau dalam dunia perniagaan aku tempuhi dengan penuh kesabaran. INIlah Nikmat yang hadir dari ALLAH kepada hambanya. Aku terima dengan penuh lapang dada. Bukan MUDAH untuk melakukan jika TIdak BERGURU, BERILMU, serta sentiasa mahu upgrade diri dari biasa-biasa kepada LUAR BIASA. Bermula dengan yang kecil sekarang alhamdulillah perniagaan semakin berkembang. Bukan mudah melangkah jika tiada ada pengorbanan masa dan juga tenaga. Ramai yang tanya bagaimana kami bermula, Bagaimana kami melangkah untuk terus berjaya. inilah hasilnya benda yang kami nampak kecil ianya adalah market value kepada syarikat kami. Jika anda berminat untuk sertai rangkaian perniagaan kami boleh aje.
*******…

Tepung Kek Moist Ready Mix Johor Terengganu

Imej
Semudah ABC Tepung Kek Moist keluaran Usahawan Mieja Delight dari shah alam. Memudahkan penyediaan bagi sesiapa saja yang ingin kepantasan dalam penyediaan kek dgn rasa yang #Sedap #Lazat dan #SuperdeliciousOffer !!!! Offer !!!! untuk anda..
setiap pembelian
>>> 25pkt keatas akan dpt Free 1pkt serta baucer KFCberminat hubungi kami
#CawanganKulai 014-9114948/017-7991994
#CawanganTerengganu 019-9812090

Pasaran Sate kebab Akmal Terengganu dan Kelantan

Imej
Atas permintaan ramai, Pasaran Sate Kebab Akmal mendapat sambutan luar biasa dipantai Timur. Ada yang buat bisness bersama dengan Sate Ikan dan ada juga yang buat makan steamboat.Semudahnya bisness Sate Kebab akmal klu betul fokus memang pulangan lumayan..Berminat menjadi usahawan kami, Hubungi kami terus
014-9114948/017-7991994cawangan terengganu
019-9812090 lati

Hebatnya Dunia Marketing dalam Pemasaran Sate Ikan Dijohor

Imej
Kami diterjah atas permintaan ramai Produk warisan Terengganu mendapat  sambutan hebat daripada usahawan dinegeri johor. Pelbagai jenis serta konsep perniagaan yang mereka lakukan ada yang berniaga menaiki motor, dipasar malam , dipasar pagi , mengambil tempahan serta jamuan , buat homeparty @ dinner , dan jualan ditepi conner kedai makan.
Mudahnya berniaga konsep yang dijalakan tidak memerlukan kos yang tinggi sepertimana yang dilakukan oleh produk yang lain. Sasaran amat mudah dan masa sekitar 2-3 jam shj sebab apa nilai pendapatan boleh mencecah rm400 -rm600 boleh jadi dapat lebih.
Sate ikan mempunyi permintaan yang tersendiri ada nak yang belum bakar ada yang nak siap bakar.
Pihak kami amat mengalukan mereka yang menjual Otak-Otak atau yang buat seafood grill mencuba untuk memasarkan SATE IKAN dalam perniagaan anda.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------- Package Usahawan Niaga Agen/Pengedar 1000 cucuk (100cucuk) RM 23.00 Fr…

Tempahan SATE KEBAB AKMAL JOHOR

Imej
Tempahan Jamuan ‪#‎MakanMakan‬ Meredah dipagi Hari Aktiviti aksi ‪#‎ganas‬ didapur mengamit kami untuk menerima Tempahan dari pihak Koperasi sekolah menjamu selera anak Tekak ‪#‎muridsekolah‬
Jualan paling ‪#‎hot‬ adalah ‪#‎satekebab‬ berbanding produk yang lain
Bercerita masa permulaan sambutan ‪#‎satekebabakmalkulai‬ kami hanya ‪#‎beraksi‬ dalam 30-50 cucuk sahaja dalam 1sesi ...
Tapi bila start hari ke3 Jualan Kami mencecah 100-200 cucuk.. ‪#‎mudahnyaberniaga‬ membuatkan kami ‪#‎merempit‬ mengejar bas dan juga mengetuk pintu rumah Usahawan Puan fatimah dipagi hari





--------------------------------------------------------------------------------------

Antara Pack‪#‎usahawansatekebab‬

Harga Agen/pengedar
15pkt (Pelbagai Rasa) Pedas/Beryani/Ladahitam serendah RM12.00
75pkt (Pelbagai Rasa) Pedas/Beryani/Ladahitam serendah RM11.00

Harga Pemborong
100pkt keatas (Pelbagai Rasa) Pedas/Beryani/Ladahitam serendah RM10.50

P/S : Ianya tidak termasuk dgn kos penghantaran
Antara Rangkaian Usahawan Kami

Kanival sana sini hanya bisness Sate Kebab Dijohor

Imej
Aktiviti para usahawan SATE KEBAB AKMAL FOOD benar2 dapat menarik hati lebih ramai lagi pelangan diluar sana mencuba bagi merasa keenakan SUPER delicious dengan konsep semudah ABC tanpa tidak memerlukan masa penyediaanya yang lama.
Sambutan para Peniaga dan Usahawan #Satekebab sangat memberikan mereka senyuman yang lebar. dengan Konsep untung bersih yang tinggi serta produk yang laku keras.
Bagaimana nak menyertai kami mudah saya, Berapa butir yang kami inginkan daripada anda
Jika SETUJU menjadi AGEN /Pemborong kami sila sertakan 1- Nama Anda  2- Tempat tinggal  3- No tel
Memudahkan kami untuk promot anda selaku agent dari syarikat kami
Harga permulaan modal min 1++shj
Jika berminat boleh hubungi kami terus call sms/whatspp 0149114948/017-7991994

Kuasa Memberi #Crewsehatisejiwa

Imej
Kuasa memberi tidak semestinya dengan nilai wang ringgit, Tapi hanya nilai yang sedikit ianya dapat menghasilkan sesuatu yang berharga buat diri.
Bak kata sifu " Semakin banyak kita memberi semakin banyak pintu rezeki yang akan datang kepada kita " Tanpa kira masa dan waktunya.alhamdulillah dalam membina kejayaan dalam kehidupan pelbagai cabaran yang kita akan tempuhi baik ianya berat atau ringan...apa yang pening kita redha akan ketentuannya..Pengalaman menyemai bakti kepada tok guru D.Azizan Osman bersama team Richwork memang sukar dilupakan sampai bila-bila. Suka duka gelak ketawa buat kami akan tersenyum gembira dengan sendirinya.. bila ingat saat indah ini..Paling saat yang tak boleh dilupakan adalah saat kenang jasa ibu dan ayah..apa yg kita boleh bagi kepada mereka...Allah saat tu memang tak akan boleh dilupakan mana taknya saya dok bagi tisu kepada perserta tapi saya yang dok habiskan...tisunya... alahi lawak betul faiziah ini..oklah nak kasi share gelagat #crewsehat…

Keropok Lekor Cheese Meletop DiJohor dan singapura

Imej
Meletop Pasaran sehingga keluar negara...  Pasaran terbaru kami lokasi di singapura atas permintaan ramai kami telah mendapat  2 pemborong tegar yang bergitu tegar memasarkan produk dr warisan Terengganu. Alhamdulillah atas sambutan luar biasa kami terima dengan hati yang terbuka Syarikat Chefs kitchen dan usaha sama dengan Chefs family Kitchen telah sama membangunkan lagi produk tersebut untuk lebih ramai lagi yang tahu keunikan dari segi rasanya yang betul 2 Yamuuiii!!! super delicious !!! sure meleleh!!!
Keropok lekor cheese product revolusi terkini.. Selalunya kita makan yang biasa2 je  maksudnya jenis keropok lekor ikan sahaja jenis kosong tiada perasa. Keluaran terkini Lekor cheese menjadi keluaran alaf baru yang sangat luar biasa.
Promosi hebat bagi mereka yang ingin menjadi usahawan Chefskitchen dan Chefsfamilykicthen
Last call Harga untuk Keropok Lekor Cheesse Terengganu Paling murah dan rendah gila!!

**Last Call*** Promosi Lekor Cheese Meleleh!!!!
> 100% Product Terengganu &g…

Halangan Dalam Perniagaan

Imej
Ramai yang fikir nak berniaga mesti kuat semangat, Mesti tahu serta mahir apa yang akan diniagakan , Mesti bijak berurusan dengan sesiapa saja.Tapi ada setengah daripada mereka tak faham macamana atau apa halangan yang mereka akan hadapi didalam perniagaan.Nak berniaga apa perlu buat??
Nak start dari mana??
Nak jual dengan siapa??
Boleh ke laku??
Boleh ke buat duit??
Boleh ke!! Boleh ke!!Kena faham betul apa nak buat kena faham!! Jangan main hentam je!! Baik jangan..Buang Halangan yang ada dalam diri dulu. lepas tu baru fikir nak mula dari mana...

Jana ekonomi bersama Sate Kebab Akmal #Johor

Imej
Tersenyum riang bila layan anak-anak pelangan kami untuk merasai keenakan Dan kelazatan sate Kebab. Keseronokan ini jelas terpancar diwajah mereka.Alhamdulillah permintaan sate Kebab ini semakin maju, konsep mudahnya untuk dijual dimana sahaja menyebab ramai yang ingin turut serta..Modal serendah RM1XX shj permulaan.Bagi anda yang ingin menjana pendapatan sampingan kami amat mengamalkan anda untuk mencubaHubungi kami Dan branch kami
Branch chefs kitchen Johor
014-9114948 ieja
017-7991994 MazukiBranch chefs family kitchen Terengganu n paka
019-9819020 mazwan Dan lati

Pati Asli Durian Belanda #Johor

Imej
Kongsi kepada mereka benar-benar memerlukan diluar sana...Ramai bertanya apa bestnya pati Asli Durian Belanda yang saya jual in...Nak tahu apa dia?? Jom terjah untuk lebih lanjut√ Pati Durian Belanda in benar-benar Asli tiada bahan terlarang
√ Ianya benar-benar Dari ladang @ kebun
√ Kami Bantu pekebun kecil yang ingin memasarkan produk merekaBerapa testmonie yang telah mengamalkan pati Durian Belanda ini.******************************************************************
Terbuka bagi mereka inginkan Durian Belanda Dan bagi mereka yg ingin
Merasa sendiri boleh Roger terus 014-9114948/017-7991994

Promo SATE KEBAB AKMAL JOHOR

Imej
Diatas permintaan ramai customer serta usahawan.Promo package pengenalan dari syarikat chefs kicthen untuk mereka yang ingin mencuba SATE KEBAB AKMAL. Tujuan Kami adalah untuk pelangan yang setia kepada kami dan untuk product sate Kebab akmal.Setiap pembelian 3pkt SATE KEBAB dengan 3perasa ( Pedas/Lada hitam/bryani) berharga RM45.00Bagi yang berminat ingin menjadi usahawan kami.
Ada berapa package untuk anda mampu milikKonsep kami mudah sahaja> Product benar laku keras
> Mudah dijual
> Sedap lazat super delicious
> keuntungan yang tinggi
************************************
Peluang bina usahawan SATE KEBAB AKMAL
STOKIS KULAI JOHOR dibuka
Berminat boleh hubungi
014-9114948 / 017-7991994