Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2016

Coretan Alkisah SiPemberi Kepada Lelaki tua Sibuta

Imej
JOM baca sampai Habis➡➡Mengimbau detik-detik perjalanan bertugas sebagai #crewsehatisejiwa di Kuala lumpur
pelbagai pengalaman yang dialami, Bila berjalan ke negeri orang pasti akan terjumpa @ terlihat
Aksi atau gelagat yang benar-benar luar dari kotak fikiran saya.
antara yang saya sendiri jumpa..
Semasa perjalanan dari Hentian TBS terpadang seorang lelaki Tua Sibuta bersama dengan seorang anak kecil lelaki
dalam hati mula terdetik.. Kenapa pagi-pagi dengan keadaan sejuk mereka berdua duduk dekat sini…..
Tak ada tempat tinggal ke.. Lama juga aku merenung lalu aku menyeluk kocek ada sekeping note Merah..
sambil meletakkan ke tangan lelaki tersebut dan lelaki tersebut berkata ' Semoga segala urusan anak dipermudahkan
oleh allah.. Terima kasih berbanyak ya...'
tiba-tiba setitik mutiara putih jatuh kepipi.. "dalam hati terdetik lagi Ya allah jika ini pemberiaan ku yang paling bermakna
buat Lelaki Tua tadi kau permudahkan segala urusan ku dan kau angkatkan segala bebanan diha…

IDEA PERNIAGAN PADA BULAN PUASA

Imej
Sedang mencari IDEA untuk menambah duit kocek dimusim perayaan....
✳Okkk!! Disini ada berberapa jenis perniagaan yang anda boleh lakukan start Dari sekarang Dan ianya boleh diteruskan walaupun ianya sudah selepas Raya.....
Bak kata perpatah hari- hari raya gitu..♥♥♥Ramai yang dah ambil peluang ini sebenarnya.Tapi ada juga yang hanya melihat sahaja
✖✖ Bak kata org wait And See je..ya...ehehheh✴✴Cuba bayangkan kalaulah keuntungan sekitar RM5.00 - RM10.00 setiap satu unit untuk anda bukankah nilainya tu terlalu besar bagi yang saja-saja je berniaga sedangkan ianya ambik order Dari rakan-rakan je!!! rugi tak buat....Berikut adalah senarai perniagaan yang benar-benar ada sambutan luar biasa dimusim bulan puasa..Antara perniagaan menjadi sambutan hangat :O
➡Bisness Jual Kuih ♥♥
cara nak jual... Macamana tu...senang
Promosi Dari rakan sekitar tempat kerja pun boleh Kalau 1kepala ambik sampai 2-3balang keuntungan sekitar rm15.00 , tetapi kalau yang ambik lebih Dari 10orang dah rm150.00 Siap…

Jana duit kocek dengan jadi dropship sahaja

Imej
Niat untuk menjana pendapatan dengan menjadi dropship sahaja bukanlah satu perkara yang biasa orang lakukan.
Dengan Jana pendapatan berdasarkan komisen sekitar
RM5 hingga RM10 shj atau lebih daripada 1 item kalau ada yang bijak untuk capai target luar biasa pasti akan ada hasilnya.banyak testmonie yang Jana pendapatan sekadar part time boleh Jana sekitar rm1k -  5k sebulan...jom terjah kami untuk selanjutnyahubungi 014-9114948/017-7991994